Blogg

Råbiff – Gott eller inte?

Besökte Restaurang Kometen i måndags.
Ett av mina favoritställen i Göteborg, svensk husmanskost när den är som bäst.

Åt deras råbiff till förrätt. Denna serverades med klassiska tillbehör såsom pepparrot, rödlök, kapris, rödbetor.
Toppad med äggula och löjrom. SAGOLIKT GOD!!

För många så känns det konstigt att äta råbiff, rått kött liksom.
Hade du frågat mig den frågan för ett par år sedan så hade mitt svar varit: Nej, usch vad äckligt, äta rått kött? Är du galen?

När jag till slut äntligen vågade provade äta Carpaccio gjord på oxfilé, så var min första tanke: Varför har jag inte ätit detta tidigare? Det var ju himmelskt.

Från Carpaccio så var inte steget till råbiff så stort. Jag var tveksam till en start, men när jag väl svalt första tuggan så var jag “hooked”. Råbiff är så gott och jag försöker att äta det så ofta jag kan. Både på restaurang men även hemma.

Så svaret på frågan är alltså: JA, råbiff är gott 🙂

Sommarsemester = Rosévin

Rosévin

Sommarsemestern börjar nu att komma allt närmre och närmre.
Med sommar, sol och semester så kommer även rosévinet tillbaka in i våra liv. Vet inte hur det är med er, men vi dricker nästan aldrig rosévin annat än på sommaren när det är varmt. Vet inte riktigt varför men…

Vinet på bilden är Côté Mas Organic Rosé (2282). Det har en fruktig smak med inslag av jordgubbar, hallon, persika, granatäpplen och mandarin. Flaskan har en ganska hög fruktsyra, vilket jag gillar starkt. Ett friskt och kallt vin är precis vad man behöver en varm sommardag. Ett annat mycket gott rosévin är ju M de Minuty (2590), vilket faktiskt har en ännu högre syra än Côté Mas. Också ett mycket gott vin till de varma dagarna.

Längtar verkligen nu till att sitta på bryggan hemma och bara njuta av semestern, solen, havet och självklart ett glas iskallt rosévin.

Gourmetstål

När vi kom i kontakt med Gourmetstål och fick möjlighet att prova deras produkter så blev vi mycket överraskande. Kunde man verkligen göra en pizza så snabbt som de sade? Svaret är JA, helt otroligt. Från det att man lägger in pizzan på stålet tills dess att pizzan är klar så pratar vi minuter 👍 Den blir då perfekt gräddad, jämn och fin både på ovan- och undersidan. Förutom pizza så funkar den även väldigt bra att baka bröd på. Användningsområdet är alltså väldigt stort.

Vi kan verkligen rekommendera deras produkter och använder stålet väldigt ofta. Se fler bilder på vårt Instagram konto.

Kolla in deras hemsida för att se deras utbud av produkter

Pater Noster Krog & Café

För ett tag sedan så öppnade det en ny restaurang i Skärhamn, nämligen Pater Noster Krog & Café. Har nu varit där och ätit några gånger och jag måste säga att kvaliteten och smakerna på maten är oerhört goda. Läget nere i Södra hamnen är jättefint, de har även en mycket trevlig uteservering på bryggan.

Deras lunch (som för övrigt endast kostar 89:-) är galet god, de varierar rätterna bra tycker jag. Det finns alltid en kött, fisk och vegetarisk rätt att välja på. Deras a la carte meny innehåller även den en hel del goda rätter som måste provas under sommaren.

Igår så var vi där igen och jag provade deras hamburgertallrik, vilken var riktigt god.

Vill verkligen slå ett slag för denna restaurang, besök den. Ni blir verkligen inte missnöjda vill jag lova er.

Kommer att besöka dem ofta i sommar 👍
Besök dem på http://paternosterkrog.se

Baka är massa roligt

Baka är något jag tycker om att göra. Dock så gör jag det alldeles för sällan.

Man är lat, det är enklare att köpa fikabröd i affären istället för att baka själv. Fast när man väl tar sig tiden att faktiskt baka så inser man varje gång att det är såå mycket godare.

Får helt enkelt ta mig i kragen och börja ta tag i bakningen igen. Kanske en laddning med vanilj eller kanelbullar inför sommaren?

Valborg

Sitter på planet hem från Billund, där jag varit ett par dagar på konferens.
Det slog mig att det är Valborgsmässoafton i morgon. Undra vad man skall äta då?

Mycket talar för att det blir lite mixed grill, blir liksom aldrig trött på det 😃
Finns ju så mycket gott i vår värld som man kan lägga på grillen.

Fortsättning följer…