Blogg

Pasta Alfredo & Chicken Milanese

Pasta Alfredo

Pasta, denna underbara maträtt… 🙂

Fick en pastamaskin (Mercato Atlas 150) av min fru på Alla Hjärtans dag i år, förstår inte hur jag kunnat leva utan en sådan så länge.

Älskar att göra min egen pastadeg och sedan pröva att göra olika typer av pasta. I skrivandets stund så har jag testat att göra fettuccine, lasagneplattor och spaghetti. Resultatet är klockrent, en galet god pasta. Färsk köpepasta i all ära, men egengjord slår det med varje dag 🙂

Pastarätten på bilden är en Pasta Alfredo tillsammans med en Chicken Milanese. En italiensk klassiker, innehåller bara smör, parmesan och grädde. Med andra ord mycket lätt att laga 🙂
Denna pasta tillsammans med en panerad kycklingfilé (Chicken Milanese) utgör en ultimat smakkombination som varmt kan rekommenderas.


Receptet är taget från Philippe Cohens Youtubekanal.

“Kroppkakor” med fläsk och lingon

Vi hittade detta recept på nätet.
Såg så gott ut, tänkte att det måste ju provas.

Istället för att göra egna “riktiga” kroppkakor så används potatisgnocchi.
Vilket gör maträtten snabb och enkel att laga.

  • 100 g smör
  • 2 tsk kryddpeppar, hel, mortlad
  • 300 g rimmat fläsk, i skivor
  • ca 500 g naturell gnocchi (jag brukar använda gnocchi från Giovanni Rana)

1. Bryn smöret i pannan, när det är gyllenbrunt och färdigt rör du ner den mortlade kryddpepparn.
Låt stå tills resten är klart, om det brynta smöret börjar stelna är det bara att värma upp det igen.

2. Stek fläsket gyllenbrunt på båda sidor, ställ eventuellt in det i ugnen på 100′ under tiden du steker gnocchin för att hålla värmen.

3. Stek gnocchin i det brynta smöret så de får en lätt krispig yta och servera med fläsk och rårörda lingon

Receptet är för 4 personer
SAGOLIKT GOTT!!

Zucchinilasagne med pinjenötter

Istället för att hela tiden göra en “vanlig” klassisk lasagne med köttfärs så brukar vi
ibland göra en vegetarisk variant med zucchini. Såå gott, kan verkligen rekommenderas.

Receptet kommer från början från tidningen Allt om mat, men har utvecklas lite av oss såklart 🙂

  • 3 zucchini (800g)
  • 350g ricottaost
  • 1,5dl + 4 msk riven pecorinoost
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100g spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 1 msk olivolja
  • 50g pinjenötter

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200′. Hyvla zucchinin. Blanda ricottan med 1,5dl pecorino, ägg, mjölk och spenat.
Krydda med salt, peppar och muskot.

2. Varva fyllningen med zucchiniskivorna och lägg de översta skivorna omlott i ett flätmönster.
Ringla över olja och strö på 4 msk riven pecorino.

3. Tillaga lasagnen mitt i ugnen i ca. 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Låt lasagnen stå i ca. 15 min innan den serveras. Strö över pinjenötter

Dryckestips:
Till detta rekommenderar vi det Sydafrikanska vita vinet Allesverloren.
Ett fruktigt och härligt samt mycket prisvärt vin

Burrata på en bädd av machesallad

Burrata står verkligen högt upp på min lista av goda saker i livet.
Man kan ju göra så mycket olika saker med denna underbara ost.
Burrata är en mozzarella med en krämig, gräddig fyllning. Helt enkelt en sagolik delikatess utan dess like.

Receptet till denna rätt är så galet enkelt:
– Dela babyplommontomater (gärna i olika färger) på hälften
– Stek dem i olivolja
– Efter nån minut, häll i en bra skvätt balsamvinäger
– Sänk värmen och låt tomaterna koka in i blandningen
– Gör ett par drag med svartpepparkvarnen

Vi använder oftast machesallad i botten, men det går såklart bra med vilken sallad som helst.
Lägg sedan burratan i mitten av tallriken, fördela tomaterna jämnt och häll över såsen/dressingen som är kvar i stekpannan.
Klicka ut lite pesto (vi använder oftast Ica Selection Pesto vivo, den innehåller även pinjenötter som är sagolikt gott).
Sist men inte minst så toppar man med hackade valnötter.

En mycket god rätt som är inspirerad från en restaurang i Barcelona
Funkar både som förrätt eller huvudrätt 🙂

Caj P:s underbara produkter

Betalt samarbete med Caj P

Vi har fått förmånen att prova deras marinader och såser.

Då vi älskar att grilla så passade detta oss som handen i handsken. Grilla är ju något som vi gör året om. Vi valde vid detta tillfälle att marinera en fläskfilé i deras klassiska allround marinade, filén fick ligga i denna marinad i ca 1,5 timme innan vi tog fram den. Man kunde verkligen se hur marinaden trängt in i köttet.

Resultatet blev en riktigt god och saftig köttbit som smakade ljuvligt.

Till denna köttbitt så ugnsrostade vi även blomkål samt gjorde en grönsallad.
Kombinationen med deras Sriracha mayo var verkligen klockren. Denna heta sås ger en mycket god och behaglig eftersmak i munnen och passade mycket bra till både köttet och tillbehören.

Vi kan verkligen rekommendera deras produkter, lovar att ni inte blir besvikna när ni prövar dessa. Och kom ihåg, det går lika bra att grilla på vintern som på sommaren. Framförallt när man jobbar med Caj P:s produkter.

Kanelbullar=kärlek

Finns det något bättre än doften av nybakta kanelbullar? Inte mycket som slår det måste jag säga. En varm kanelbulle och ett glas iskall mjölk. Det är kärlek på högsta nivå utan tvekan.

När jag kom hem häromdagen och öppnade ytterdörren så möttes jag en ljuvlig doft i hallen. Min fru hade bakat kanelbullar. Blev överraskad och så glad så jag nästan började gråta av glädje. Älskar kanelbullar, bästa bakverket ever. Så nu är vår frys fylld med dessa godsaker. Perfekt att ta fram en varm sommardag, äta och bara njuta.

Club sandwich

Vi satt häromdagen och funderade på vad vi skulle äta till tisdagens allsångskväll. Plötsligt så fick vi ett sådant galet sug efter en club sandwich. Det var ju så länge sedan vi åt det. En perfekt allsångsföda.

Använde följande ingredienser:

  • Smörstekta råg levainbröd
  • Hellmans majonnäs
  • Salladsblad
  • Kycklingfiléer som marinerats i soja och sweet & chilisås som sedan grillades
  • Tomat
  • Gurka
  • Bacon
  • Rödlök
  • Mango & currymajonäs

Resultatet blev en sagolikt god club sandwich som serverades med pommes frites

Helgens vintips

Grüner Veltliner från Pratsch (2922) är ett helt underbart friskt och fruktigt vin. I flaskan hittar man toner av päron, honungsmelon och lime.

Ett måste hemma i kylen, speciellt en varm sommardag.

Känslan när man dricker det är nästan som om det vore lätt kolsyrat (vilket det självklart inte är😃) Vet inte hur de gjort för att få fram detta, men galet gott är det iallafall. Köp, prova och hör gärna av er med vad ni tycker.

Sous vide – matlagning på en ny nivå

Anova Sous Vide Precision cooker WiFi

Investerade för ett tag sedan i en Anova Sous Vide Precision cooker WiFi.
Måste säga att den har tagit matlagningen till en helt ny nivå.
Perfekt resultat varje gång. Köttet eller grönsakerna är jämnt och fint tillagade rakt igenom.

Hemligheten bakom det perfekta resultatet är att en sous vide-kokare tillagar maten i precis rätt temperatur. Om du till exempel vill tillaga en oxfilé medium rare ställer du in din sous vide-kokare på 53 grader, fäster den på kastrullen och stoppar i det vakuumpackade köttet och låter sedan tiden göra jobbet.

Har provat oxfilé, kycklingbröstfilé samt sparris än så länge. Det liksom bara smälter i munnen.
Kan varmt rekommendera att investera i en sådan här maskin. Ni kommer inte att ångra er.

En galet god salami

När vi åt på Restaurang Enoteca Maglia i Göteborg för ett tag sedan så blev vi serverade en tryffelsalami.
Utan tvekan den bästa salamin jag någonsin ätit 😍
Hade legat framme och gottat till sig, sedan ringlades det lite god olivolja på salamin. Den liksom bara smälte i munnen. Kan knappt med ord beskriva denna upplevelse.

Lyckan var fulländad då de sade att den finns till försäljning i Stora Saluhallen 👍

Åkte givetvis dit dagen efter och handlade. Salumi Franchi finns att köpa hos Saras Delikatesser